Skola Sedlare slika za sajt

raspored nastave0

Школа данас

  Skola danas

 Основну школу „Бранко Радичевић“ данас чине матична осморазредна школа у Седлару и издвојена четворогодишња одељења у селима Ђуринац, Роћевац, Тропоње, Суботица, Купиновац и Роанда. Школу похађа и један број деце из Бусура и Јасенова и Бобова.

Површина коју школа заузима износи 4000м2, а укупан број учионица којима располаже је 30.

Зграда матичне основне школе простире се на површини од око 2000м2. Поседује 15 учионица и лабораторија, просторију за предшколце, библиотеку, салу за физичко и спортске терене. Поред тога, школа поседује радионицу и школску кухињу, а 2013. године је изграђена и летња учионица у дворишту школе. Свака од учионица садржи савремена наставна средства, а по опремљености се издвајају кабинет за мултимедијалну наставу и кабинет информатике.

Настава се у подручним одељењима одвија у укупно 18 учионица. У склопу сваког издвојеног одељења налази се и ђачка кухиња. Сва подручна одељења поседују неопходне услове за рад и опремљена су потребним техничким средствима.

Школу похађа 149 ученика распоређених у 16 одељења.

Slika baloni ispred skole

У години јубилеја, 135 година постојања, матична школа броји 28  ученика у разредној и 84 у предметној настави. У комбинованом одељењу првог и четвртог разреда наставу води учитељица Татјана Живановић, одељење другог и трећег разреда учитељица Даница Обреновић. Предметну наставу реализује 20 наставника.

Наставу води високообразовни кадар који настоји да континуирано унапређује квалитет наставе. Напредак и квалитетно образовање ученика најважнији су задаци наше школе. У ту сврху посебну пажњу посвећујемо и активном учешћу родитеља. Очување и неговање традиције школе, као и одржавање квалитетних сарадничких односа међу ученицима, наставницима и родитељима мисија су на чијим темељима градимо пут ка будућности.